понеделник, 28 септември 2015 г.

ЗНАЧИТЕЛНИ ВАЛЕЖИ ДНЕС В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ


Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza,blogspot.com
Днес температурите ще продължат да се понижават. Ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите в Източна България и особено в югоизточните райони, където ще има и гръмотевици. В югозападните райони ще бъде без валежи и с разкъсвания и намаления на облачността. Там ще e най-топло с максимални температури до 18°-20°, докато в останалата част от страната температурите ще останат почти без дневен ход - между 10° и 15°, в София около 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи дежурният синоптик Христо Христов.
По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа силен и бурен северен вятър. По южното крайбрежие валежите ще са най-значителни и с гръмотевици. Максимални температури от 12-13° по северното крайбрежие до 17° по южното. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.
Над планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин по-късно през деня северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 5°.
В сряда в източните райони ще остане ветровито и все още ще вали. Над останалата част от страната ще е без валежи. През по-голямата част от деня облачността ще е значителна, едва привечер ще започне да се разкъсва и намалява. В четвъртък и в Източна България валежите ще спрат, постепенно и вятърът ще отслабне. Над Западна още от сутринта ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. В петък ще има разкъсана облачност, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в югозападните райони ще е и почти тихо. Сутрин ще е хладно, по високите полета са възможни и слаби слани. Дневните температури ще се повишават.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар