четвъртък, 29 октомври 2015 г.

УТРЕ ПРОНИКВА СТУДЕН ВЪЗДУХ,ЗНАЧИТЕЛНА ОБЛАЧНОСТ,ПОЧТИ БЕЗ ВАЛЕЖИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

През следващото денонощие със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще прониква по-студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, но ще остане почти без валежи. Възможно е на отделни места в източните райони и Родопската област да превали съвсем слабо. Температурите в низините ще са почти без промяна - минимални: между 1° и 6°, максимални: между 10° и 15°, слабо понижение ще настъпи в планините. Това съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието ще духа умерен вятър от североизток. Облачността ще е по-често значителна, но почти без валежи. Максималните температури ще са около 15°, близки до температурата на морската вода. С тенденция на усилване на морското вълнение до 3-4 бала. Над планините по-често ще е със значителна облачност. Възможно е на места в Родопската област, както и по северните склонове на Стара планина слабо да превали. Вятърът по билата ще е умерен до силен от североизток-изток. Дневните температури ще се понижават, на 1200 м.н.в ще стане около 5°, на 2000 м. около 1°.
В събота ще духа до умерен, в Югоизточна България временно до силен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е предимно значителна, почти без валежи. В неделя облачността над западната половина от страната ще намалее, над източната - ще се задържи значителна. Вятърът ще отслабне, а в понеделник в много райони вече ще е почти тихо, по Черноморието – с до умерен северен вятър. Сутринта ще бъде и доста студено, минималните температури ще са между минус 2° и 3°, но през деня ще започне затопляне.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар