неделя, 3 януари 2016 г.

УТРЕ СНЕГОВЕЛЕЖИТЕ ВРЕМЕННО ЩЕ СПРАТ,НО СЛЕДОБЕД ОТНОВО ЩЕ СЕ АКТИВИЗИРАТ ОТ ЗАПАД,ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ДЪЖД

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца, съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Мартин Славчев. През нощта валежите от сняг все още ще са повсеместни, но с тенденция да отслабват. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са от минус 12° – минус 10° в северозападните райони до минус 1-0° в Югозападна България.
През деня валежите временно ще спрат, но след обяд и привечер от запад отново ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд. Вятърът в Източна България постепенно ще се ориентира от изток-югоизток, докато в северозападните райони ще остане от североизток. Максималните температури ще са от минус 8° – минус 2° в Северна България до 2 – 4 в крайните югозападни райони и по брега на морето. 
По Черноморието ще бъде облачно, сутринта все още на много места с превалявания от сняг. През деня валежите временно ще спрат, но привечер от запад отново ще се активизират. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който привечер ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 2° и 4°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода ще е 4° - 7°. Над планините ще бъде облачно и ветровито. След временно спиране на валежите, след обяд и привечер отново ще завали сняг. Ще духа силен югозападен, по високите и открити части - до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°. Във вторник валежите бързо ще спрат, ще остане предимно облачно. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се повишават. В сряда ще се задържи облачно, на места ще превалява, предимно дъжд, ще има условия за поледици. В планините над 1500-1700 м ще вали сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще се повишават още. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С прекъсвания, на места ще има и превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, за кратко на места в Северна България и от сняг. Остават условията за поледици.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар