петък, 10 юни 2016 г.

УИКЕНДА 30 ГРАДУСА И ГРАДУШКИ,ОТ ПОНЕДЕЛНИК ГРЪМОТЕВИЧНИ БУРИ И ПО-СТУДЕНО ВРЕМЕ

Снимка:jivko mihalev
Утре ще бъде предимно слънчево, максималните температури ще са между 25° и 30°. Такава е прогнозата за времето, съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН
Атмосферното налягане e и ще се задържи около средното за месец юни. През нощта ще има разкъсана, предимно висока облачност, която до сутринта ще намалее. През деня ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд на места ще се развие купеста облачност, но главно в планинските райони ще превали и прегърми. Максимални температури между 25° и 30°.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-26°, температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.
В неделя преди обяд ще бъде слънчево, но след обяд и през нощта срещу понеделник в Северна и Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра; възможни са и градушки. Дневните температури ще са с още градус-два по-високи. В началото на следващата седмица на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури. От северозапад ще нахлуе по-хладен въздух и максималните температури ще са между 20° и 25°.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар