неделя, 31 юли 2016 г.

ДО 39 ГРАДУСА ПРЕЗ ПЪРВИЯ ДЕН НА АВГУСТ

Снимка:Живко Михалев
През нощта времето ще бъде ясно и тихо. Утре ще бъде предимно слънчево, около и след пладне – горещо. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 34° и 39°, по Черноморието – малко по-ниски. Главно над планинските и западните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там, вечерта и през нощта срещу вторник, ще превали и прегърми.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - няма да се променя съществено. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Само по най-високите върхове ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура но височина 1200 метра ще е 28°, на 2000 метра – около 20°.
Във вторник от северозапад ще прониква хладен въздух. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево и горещо. В сряда температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 27° и 32°. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на повече места в Централна и Източна България. В четвъртък ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над източните и планинските райони, но вероятността за валежи е малка.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар