вторник, 6 септември 2016 г.

СЛЪНЦЕ И ДЪЖД ДО 10 СЕПТЕМВРИ

Снимка:Живко Михалев
В югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания. Значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Североизточна България. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, на места в Североизточна България, където ще има и слънчеви часове – до 29-31°. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието облачността ще е значителна и на отделни места по южното крайбрежие слабо ще превали. Разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево ще има над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно облачно, по билата мъгливо. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1 200 метра ще е около 17°, на 2 000 метра – около 10°.
В четвъртък и петък над Югозападна България облачността ще се задържи предимно значителна, на места ще има и превалявания, но по-слаби. Над останалата част от страната ще има повече слънце. Максималните температури ще са между 25° и 30°. В събота ще има разкъсана облачност, над Западна България – предимно значителна и, главно там, отделни места ще има и слаби валежи от дъжд. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.
Атмосферното налягане е близко до средното за септември – бавно ще се повишава.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар