сряда, 12 октомври 2016 г.

УТРЕ ЩЕ Е ПРЕДИМНО СЛЪНЧЕВО С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 19 ГРАДУСА

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Утре ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен запад-северозападен вятър. След обяд вятърът ще отслабва. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10°-12°. Максималните ще са предимно между 14° и 19°. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за октомври. 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра около 4°.
В петък след временно отслабване, а на места и стихване, вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили до умерен и с него в страната ще нахлува студен въздух. Ще има разкъсана облачност, по-късно през деня от североизток, намаляваща и до слънчево. Ще бъде без валежи. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а максималните – между 12° и 17°, в крайните югозападни райони до 22°. В събота вятърът ще остане с източна компонента, но ще е предимно слаб. От запад облачността ще се увеличи, но в повечето райони ще се задържи без валежи. Ниска облачност ще има над крайните източни райони. В неделя ще бъде облачно, от север ще започнат превалявания, които през нощта срещу понеделник ще обхванат по-голямата част от страната. Вятърът от изток-североизток отново ще се усили, температурите ще започнат да се понижават.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар