сряда, 21 декември 2016 г.

УТРЕ ДО 9 ГРАДУСА,НА КОЛЕДА С ПО-ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ И БЕЗ СНЯГ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана, предимно значителна облачност. По-съществени разкъсвания ще има през нощта и утре, главно над Южна България. Валежи не се очакват. В сутрешните часове в отделни райони на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. В Източна България ще духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, максималните – предимно между 1° и 6°, в югозападните райони до около 9°. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 2° на север до 5° на юг. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Над високите части на планините ще преобладава слънчево време, в по-ниските райони ще бъде с повече облаци. Ще духа силен, по върховете и бурен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.
През следващите дни сутрешните температури ще са все още сравнително ниски, но дневните ще започнат да се повишават. Повече ще са слънчевите часове в петък и събота, а по-значителна, предимно висока и средна облачност, ще има към неделя. В източните райони ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. В неделя, когато вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се повишат и сутрешните температури.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за декември.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар