неделя, 5 февруари 2017 г.

ОТ ДОВЕЧЕРА ДЪЖД И НОВО ЗАСТУДЯВАНЕ ОТ СЕВЕРОЗАПАД

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През деня  на 6 февруари ще бъде без валежи, но вечерта и през нощта срещу вторник от запад-югозапад ще започнат превалявания от дъжд. В източната половина от страната ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – предимно между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Евгения Егова. 
Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималните температури ще са от 9° на север, до 14° на юг. Температурата на морската вода е 3 – 4°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.
Над планините облачността ще бъде предимно значителна. През деня ще се задържи почти без валежи, но привечер в масивите на Югозападна България ще има превалявания от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.
Във вторник на много места ще има превалявания, предимно от дъжд. В северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад и ще започне понижение на температурите. В останалата част от страната вятърът ще е югозападен, в Източна България - умерен и все още ще е топло. В сряда от североизток ще нахлува студен въздух. Главно в Северна България ще превалява, като с понижението на температурите, в много райони дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб сняг, но съществени валежи не се очакват. Вятърът ще от изток-североизток, предимно умерен.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар