вторник, 4 септември 2018 г.

ДНЕС ВАЛЕЖИ,НА МЕСТА С ГРЪМОТЕВИЦИ,ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПАДАТ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, а в София - около 23, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Ще е по-хладно, с максимални температури между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода ще е около 26 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е предимно облачно, по върховете - мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат, като максималната на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра - около 11 градуса.
В четвъртък облачността ще е променлива, на места с краткотрайни превалявания. Вятърът ще остане северозападен, слаб, в Източна България до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 24 и 29 градуса.
В петък ще има повече слънчеви часове, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат. В събота ще бъде още малко по-топло, но вероятността за валежи се увеличава.Източник:https://dnes.dir.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар