петък, 29 декември 2017 г.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Тази година през януари се очаква средната месечна температура у нас да бъде над нормата, а месечната сума на валежите - около и под нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 13 и минус 8 градуса, а най-високите - между 10 и 15 градуса, съобщи за БТА Анастасия Кирилова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.
 
По думите й месецът ще започне с предимно слънчево и сравнително топло време. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

Около средата на първото десетдневие ще премине атмосферно смущение. Облачността ще се увеличи, ще има и валежи, отначало от дъжд, но с понижението на температурите в Северна България и високите полета дъждът ще преминава в сняг. Впоследствие атмосферата ще се стабилизира и през следващите дни ще е без валежи.
В края на първото и през първите дни от второто десетдневие на януари ще преобладава облачно време, с чести превалявания, в по-голямата част от страната от сняг. Температурите ще се понижат, оставайки близки или по-високи от обичайните за средата на януари. През втората половина от периода ще се затопли, повече в планините, където ще има и повече слънце, а в равнинната част от страната ще остава предимно облачно и мъгливо.
Изгледите за третото десетдневие са температурите да се задържат над климатичната норма, а вероятността за валежи е относително по-малка, прогнозира Анастасия Кирилова.Източник:dariknews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар