вторник, 5 април 2016 г.

ДО 28 ГРАДУСА НА 6 АПРИЛ,ПОНИЖЕНИЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ И ДЪЖД С ГРЪМОТЕВИЦИ

Снимка:jivko mihalev
Минималните температури ще са между 8° и 13°. Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Това съобщи за дежурният синоптик Борис Димитров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за април и слабо ще се понижи.
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 12° - 15°. Температурата на морската вода е 10° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Максимална температура на височина 1 200 метра около 18°, на 2 000 метра – около 12°.
В четвъртък времето ще остане без промяна - предимно слънчево и топло за началото на април. Температурите ще се повишат още малко и минималните ще са между 9° и 14°, а максималните - между 24° и 29°. В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни привечер, когато на отделни места в Северозападна България ще превали и прегърми. През почивните дни понижението на температурите ще продължи. В събота над Западна, а по-късно и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места там ще превали краткотраен дъжд, в следобедните часове интензивен и придружен с гръмотевици.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар