понеделник, 18 април 2016 г.

ОТ ВТОРНИК ЗАПОЧВА ПРОМЯНА НА ВРЕМЕТО С ПО-НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ И ДЪЖД,ДНЕС ДО 32 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev
След високите температури през последните два-три дни, от вторник започва промяна на времето. Отначало от северозапад, а до вечерта във вторник и от североизток, с усилване на вятъра, температурите ще се понижават. Облачността ще е предимно значителна, по-късно през деня от север ще започнат валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-съществени по количество в Северна България. В сряда понижението на температурите ще продължи. В западните райони валежи са малко вероятни, но в останалата част от страната все още ще вали, като значителни ще са валежите на места в Североизточна България. В четвъртък ще има променлива облачност, над по-голямата част от страната, по-често до слънчево. Все още ветровито, но с тенденция до вечерта вятърът да отслабне, на места и да стихне. Минималните температури ще са между 3° и 8° и в отделни, защитени от вятъра котловинни полета е възможно да има слаба слана. Максимални - между 13° и 18°.
Днес, през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа слаб, до умерен югозападен вятър. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 27° и 32°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста, по северното крайбрежие – купесто-дъждовна облачност и там на отделни места ще превали и прегърми. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 11 - 12°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 23°, на 2 000 метра – около 15°.Източник:ИА "фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар