четвъртък, 15 декември 2016 г.

КАКВО ВРЕМЕ НИ ОЧАКВА ПОЧИВНИТЕ ДНИ


Днес,16 декември на отделни места е възможно да прехвърчи слаб сняг. През нощта вятърът ще се ориентира от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните – предимно между минус 2° и 3°. Атмосферното налягане още ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за декември. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, с който ще прониква студен въздух. Максималните температури ще са 0° - 3°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.
През почивните дни времето ще е предимно слънчево и почти тихо. По-значителни увеличения на облачността ще има в неделя над югоизточните райони, но вероятността за валежи е малка. Сутрин ще е доста студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 8° и минус 3°, в отделни райони в Северна България и под минус 10°. Дневните температури ще се повишат слабо. В понеделник от запад-югозапад ще се пренася топъл въздух, ще започне увеличение на облачността, привечер в югозападните райони е възможно да превали.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар