вторник, 9 април 2019 г.

ДЪЖДОВНО И ДИНАМИЧНО ОСТАВА ВРЕМЕТО ДО СРЕДАТА НА АПРИЛ



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,10 април валежите няма да са,като вчерашните толкова съществени и няма да са в цялата страна.Около и следобед отново на места ще има купесто-дъждовна облачност с краткотрайни превалявания от дъжд.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.Към края на седмицата ни очаква нов валежен процес.В събота,13 април ще има по-съществени превалявания в Западна и Централна България от 25 до 30 л. на кв.м. Днес в Рило-Родопската област и в Софийското поле валежите достигнаха,а на места и надхвърлиха 40 л. на кв.м.
Валерия Йорданова,дежурен хидролог към НИМХ каза в ефира на БНТ 1,че тази нощ повишенията на реките са били главно в долните течения на Дунавските водосбори на реките Искър и Осъм-до 86 см. Около Пазарджик и на река Марица също има по-значителни повишения,както и във водосбора на река Арда.Към момента тези водни нива се понижават в горните части и няма значителни повишения,които да са застрашаващи за наводнения.

Валежната обстановка през почивните дни в източните и североизточните райони на страната няма да бъде със значителни валежи.Те ще останат под нормата.Това каза Анастасия Стойчева.Април се очаква да е доста по-динамичен от март.Валежите ще продължават.Температурите ще са около и малко по-ниски от климатичните норми.Отрицателните температури се очаква да достигнат до минус 2-3 градуса.В близките дни до една седмица не се очакват толкова ниски температури,но и максималните няма да са много високи и няма да надхвърлят 20 градуса.Към края на седмицата и в началото на следващата ще има едно слабо понижение на градусите от североизток и те ще останат в рамките на 12-17 градуса.Сняг ще превалява по високите части на планините.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ АПРИЛ:
https://vremetoprognoza.blogspot.com/2019/04/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар