сряда, 10 август 2016 г.

НОЩТА СРЕЩУ ПЕТЪК НАХЛУВА СТУДЕН ФРОНТ И СИЛНИ ГРЪМОТЕВИЧНИ БУРИ С УСЛОВИЯ ЗА ГРАДУШКИ.УИКЕНДА ЩЕ Е СТУДЕНО.

Снимка:Живко Михалев

През нощта срещу петък студен атмосферен фронт ще преминава през страната. Очакват се краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижават.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 30-33°, а на морската вода – 27-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев. 
Над планините денят ще започне със слънчево време. Още преди обяд над масивите в Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове на места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По билата ще духа умерен юг-югозападен вятър. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 17°. През нощта срещу петък под влияние на преминаващия студен атмосферен фронт в планините се очакват силни гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите чувствително ще се понижат.
В петък валежи и гръмотевици ще има в много райони, като най-интензивни ще са явленията в централните и на места в източните райони от страната. Там остават и условията за градушки. Температурите навсякъде ще се понижат значително и преобладаващите максимални ще са между 22° и 27°. До вечерта вятърът ще се ориентира от север-североизток. В събота ще бъде ветровито, доста хладно за август, с променлива облачност, но в повечето райони - без валежи. В неделя облачността ще намалее до слънчево, температурите слабо ще се повишат..Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар