понеделник, 17 април 2017 г.

ЦЯЛАТА СЕДМИЦА ЩЕ ВАЛИ ДЪЖД,ОТ ЧЕТВЪРТЪК ЗАСТУДЯВАНЕ И СНЯГ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Минималните температури днес,18 април ще са между 2° и 7°, в София около 3°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Днес над източната половина от страната все още ще има валежи, но след обяд и там валежите ще спрат, а облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури между 11° и 16°, в югозападните райони до 20°, в София около 14°
През нощта срещу сряда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и валежи. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за април. 
Над Черноморието ще има валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 
Над планините облачността ще е по-често значителна, през деня с временни разкъсвания и намаления на облачността. На места ще превали слаб сняг, в Родопите под 1800 - дъжд. Ще духа слаб, по-късно през деня до умерен югоизточен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен западен. Максималната температура на височина 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°. 
През следващите три дни времето ще бъде много динамично. В сряда и четвъртък през страната ще премине средиземноморски циклон. Отначало в Западна България, а в четвъртък и в източните райони ще има валежи от дъжд. В сряда дневните температури, главно в Централна България, където ще има и разкъсвания на облачността, ще са по-високи. Вятърът от изток-югоизток временно ще се усили, но до вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад и с него през нощта срещу четвъртък и в четвъртък ще нахлува студен въздух. По самото нахлуване ще се развиват гръмотевични бури, валежите ще са интензивни, а впоследствие, в студената въздушна маса, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутрин на места по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в североизточните райони ще превали сняг, без да се задържа снежна покривка. В петък застудяването ще продължи. Отново ще има превалявания от дъжд, които до вечерта ще спрат. В планините и планинските райони ще превали сняг. Вятърът ще е от северозапад, в Североизточна България – временно силен.Източник:ИА 'Фокус'.

Няма коментари:

Публикуване на коментар