четвъртък, 30 януари 2020 г.

ОТ МИНУС 10 ДО ПЛЮС 25 ГРАДУСА ПРЕЗ ФЕВРУАРИснимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Краят на януари,с това динамично време и с тези чести промени,точно по този начин ще навлезем във февруари.Отначало месеца ще започне със затопляне до 23,дори и до 25 градуса през първото десетдневие.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.
На 5 февруари,с нахлуване на топъл въздух температурите ще се повишат,но за кратко.
С бързо нахлуване на студен въздух на 6 февруари температурите ще станат отрицателни и ще варират между минус 8 и минус 4 градуса.Отначало ще има валежи от дъжд,които ще преминават във сняг,отначало във високите котловинни полета и в Дунавската равнина.
На 7 февруари,дори и в Южна България температурите ще са за снеговалежи,които няма да са значителни.В райони около Горнотракийската низина и около Пловдивско и по Черноморското крайбрежие ще има валежи от дъжд и сняг.
От днес,31 януари започваме с максимални температури в страната от 9 до 14 градуса.Сутрешните температури ще останат ниски между минус 5 и 0 градуса.
Първата част на месеца ще остане без мъгли.Само в отделни райони на Югоизточна България ще има кратки сутрешни мъгли.
Минималните температури в началото на февруари ще са около 0-та.В София дневните температури ще достигат до 15 градуса,а в част от Предбалкана и в Северна България,където южния вятър ще се усили и температурите там ще достигнат до 20-22 градуса,след което ще последва рязкото застудяване.
Първото десетднение на февруари от 1-ви до 5-ти ще е доста ветровито и топло,с температури от 6 до 19 градуса.От втората половина от 6 до 10 февруари рязко ще застудее,а температурите ще са от 0 до 5 градуса.Валежите ще са от дъжд и ще преминават бързо във сняг.
Второто десетдневие също ще е динамично.В Северна България и високите котловинни полета средните температури ще са между 0 и 2 градуса,а в Южна България и по Черноморието ще са между 2 и 5 градуса.В планините ще са между минус 8 и минус 3 градуса.Ще има чести превалявания,но те няма да са значителни.В Северна България и високите котловинни полета валежите ще са от сняг,докато в Южна България и по Черноморието ще са предимно от дъжд.
Третото десетдневие остава динамично.Температурите ще са близки до обичайните.Валежи се очакват на 22,25,27 и 28 февруари.Валежите ще са смесени.Ше има райони с дъжд,а в Северна България,в Предбалкана и високите котловинни полета ще има сняг.
В седмицата от 1 до 6 февруари ще е динамично.В неделя ще е облачно и главно в Североизточна България ще превали,а като цяло температурите относително ще се понижат.В началото на новата седмица температурите ще се повишат.Вторник ще достигнат до 19 -22 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар