понеделник, 23 март 2020 г.

ДО КОГА ЩЕ СЕ ЗАДЪРЖИ ЛОШОТО ВРЕМЕ

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Днес,24 март навсякъде ще вали,но сняг ще има главно в северозадната половина от страната и Рило-Родопската област.По Черноморието и в крайните югоизточни региони все още ще е топло,така че там ще има валежи от дъжд,комбинирани с доста силен вятър.В по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг,вече в част и от югоизточните райони.Това каза синоптикът от НИВХ Анастасия Стойчева в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.

В Горнотракийската низина няма да се образува снежна покривка.Силният североизточен вятър ще допринася за по-сложната обстановка в страната.Значителни количества валежи ще има в западната част на Стара планина,както и в Източните Родопи.Очаква се да вали до утре сутринта сняг,а в следващите дни със затоплянето на времето ще вали дъжд.Най-значителна снежна покривка ще има в планините,в северозападната част от страната и в Рило-Родопската област.В района на София снежната покривка днес е най-висока-21 см.,а във Враца-25 см.
Температурите днес ще останат около нулата,а в северозападната половина от страната ще останат и под нулата.В сутрешните часове те са между минус 3 и плюс 2 градуса.По Черноморието и на югоизток температурите днес ще са между 3 и 7 градуса и валежите ще са предимно от дъжд.

Във Враца,Монтана,Ловеч и Габрово валежите ще са най-значителни и за тези области е обявен оранжев код за лошо време.Ще духа силен вятър,което ще доведе до по-сложна обстановка.

Утре,25 март затоплянето и валежите от дъжд ще доведат до образуване на поледици.

На 26 март ще продължи да се затопля и снегът ще премине в дъжд.По-голяма вероятност за валежи ще има в западната и ююгозападната половина от страната.

В четвъртък и петък главно в североизточите райони няма да има валежи.

В края на тази седмица и в началото на другата ни очаква пролетно време,Ще спират валежите,облачността ще се разкъса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар