неделя, 12 декември 2021 г.

КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ

 

Болата,снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Значителни валежи паднаха през изминалото денонощие-над 100 л на кв.м в крайните южни райони.Тази седмица от 13 до 19 декември минималните температури ще са под нулата,а максималните малко над нулата.Ще е сравнително студено с превалявания през повечето дни.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.

В понеделник и вторник в централната част на Южна България ще има условия за значителни валежи.Сряда валежите ще са по-малко,а в четвъртък ще вали и в Източна България.Застудяване ще има към неделя сутрин,ще е ветровито.

Днес,13 декември ще има значителни превалявания от сняг в Южна България и в планинската част на Централна България.В Югозападна България валежите ще са от дъжд и сняг.В предстоящата нощ, основно количествата ще се натрупат през нощта.

Най-много сняг ще натрупа във Странджа и Източните Родопи.По високите части на планините и по проходите ще има навявания.Значителни количества от сняг ще има в централната част от Стара планина и централната част от Южна България.Заледявания ще има в по-голямата част на Дунавската равнина и по високите полета на Западна България.В равнинната част на България температурите ще са около нулата.

В неделя,19 декември се очертава да е най-студената сутрин за месеца,с отрицателни температури в цялата страна,а в Североизточна България те ще са между минус 8 и минус 4 градуса,а в западната част на Дунавската равнина между минус 4 и нула градуса,в София ще е под минус 5.

Последните седмици на декември и първите на януари ще са по-студени от обичайното. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар