събота, 3 октомври 2015 г.

ВАЛЕЖИ И ПОНИЖЕНИЕ НА ТЕМПЕРАТУРИТЕ НИ ОЧАКВАТ ДРУГАТА СЕДМИЦА


Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще има средна и висока облачност. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°. За София около 21°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Борис Димитров.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще бъде със слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури и на въздуха ще са между 20°-21°, а на морската вода около - 21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. По високите части ще духа слаб западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 9°. Още през нощта срещу понеделник от запад облачността ще се увеличи. В понеделник на места, главно в Западна България, ще има валежи. Минималните температури ще са малко по-високи, а дневните в западните райони ще са с 2-3 градуса по-ниски, в останалата част от страната ще са почти без промяна- предимно между 19° и 24°. През нощта срещу вторник на отделни места в централните и източните райони е възможно да превали. Във вторник ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена. В сряда вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще има значителна облачност. От югозапад ще завали дъжд. Ще започне понижение на температурите.Максималните температури ще са между 17° и 22°. В четвъртък валежите ще продължат. С усилване на вятъра от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите ще са почти без дневен ход - предимно между 11° и 16°.Източник":ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар