петък, 19 февруари 2016 г.

ПОНЕДЕЛНИК ТОПЛО ДО 21 ГРАДУСА,НЕДЕЛЯ СЪС ЗНАЧИТЕЛНИ ВАЛЕЖИ НА ЮГ

Снимка:jivko mihalev

Днес от юг-югозапад ще завали дъжд, максималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метерология и хидрология(НИМХ) при Българската академия на науките(БАН). През нощта облачността отново ще се вплътни, но ще е без валежи. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Значителни по количество и на повече места ще са валежите след обяд в южната половина от страната. Почти без валежи ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Привечер и през нощта срещу неделя валежите ще спират, а от запад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца. 
Над Черноморието ще бъде облачно, но след обяд и привечер само по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от север-северозапад и през нощта срещу неделя временно ще се усили. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.
Над планините ще бъде облачно и с валежи, над 1200 - от сняг, но привечер с понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. Ще духа умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.
В неделя ще има променлива облачност. Вятърът ще стане западен, слаб до умерен. Минималните температури ще са по-ниски от предишния ден, дневните ще се повишат. През нощта срещу понеделник облачността чувствително ще намалее и в понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг и температурите бързо ще се повишат. Максималните в по-голямата част от страната ще са между 15° и 20°, на места северно от планините и по-високи. Във вторник облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Ще остане топло.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар