четвъртък, 26 януари 2017 г.

МНОГО СТУДЕНО ЩЕ Е ПРЕЗ УИКЕНДА,НОВАТА СЕДМИЦА МИНУСОВИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ПРОДЪЛЖАВАТ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ (архив)

През следващото денонощие атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за януари. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 16° и минус 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Мартина Цветанова. 
През деня на много места в страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността, главно в Западна България, ще се разкъсва. Ще духа слаб, в североизточните райони – до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в местата с по-трайна мъгла и по-ниски.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от минус 1° до 2°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен по върховете и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.
През почивните дни и в понеделник съществени валежи не се очакват. Сутрешните температури ще остават сравнително ниски, в повечето места между минус 11° и минус 6°, а дневните най-често ще са между минус 1° и 4°. В планините и планинските райони, както и след обяд, ще има и слънчеви часове, докато на много места в равнинната част от страната, ще бъде с мъгла или инверсионна облачност, които покрай река Дунав и на места в Източна България ще се задържат през целия ден; там и дневните температури ще остават по-ниски. От ниската облачност в отделни райони ще превалява съвсем слаб сняг.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар