събота, 21 януари 2017 г.

УТРЕ ЩЕ Е СТУДЕНО И БЕЗ ВАЛЕЖИ,ОТНОВО ДЪЖД И СНЯГ ОТ ВТОРНИК

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта от североизток облачността ще се увеличава. Ще остане без валежи и почти тихо. През деня,22 януари над Източна България ще бъде предимно облачно, над Западна - с повече слънчеви часове, но преди обяд на много места в равините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, на местата където през нощта ще остане ясно и по-ниски, а максималните - предимно между минус 4° и 1°. Такава е прогнозата за времето, съобщи Мартина Цветанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури на въздуха: 2°-4°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°. И в понеделник ще бъде почти тихо, на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Предимно слънчево ще бъде преди обяд в планините. По-късно ще започне увеличение и на високата облачност. Дневните температури ще се повишат слабо. Във вторник ще има значителна облачност. В Южна България ще започнат валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. През нощта срещу сряда с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг и в сряда през по-голямата част от деня в южната половина от страната ще продължи да превалява. В западната част от Дунавската равнина все още на места ще има мъгла. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще бъде по-високо от средното за януари.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар