събота, 6 август 2016 г.

ПРЕВАЛЯВАНИЯ В ПОНЕДЕЛНИК В ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ,ВЪЗМОЖНИ СА ГРАДУШКИ

Снимка:Живко Михалев
Днес ще преобладава слънчево време. В часовете около и след обяд ще има временни увеличения на облачността над западната половина от страната. На места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, на места в низините до 37°-38°. Това съобщи дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.
Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб, до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 30° и 33°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините до обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на места в западните планински масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.
През първите два дни от следващата седмица ще има по-значителни увеличения на облачността и на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. На по-малко места и по-слаби ще са преваляванията във вторник. От север-североизток ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат. В сряда ще е предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар