четвъртък, 18 август 2016 г.

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ТОПЛО,ПОНЕДЕЛНИК НАХЛУВА СТУДЕН ФРОНТ

Снимка:Живко Михалев
Днес по-значителни увеличения ще има над западната половина на страната и там ще има краткотрайни превалявания, с гръмотевици. Това съобщи дежурният синоптик Евгения Егова отНационалния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН)Над източната половина ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, на места в Северозападна България малко по-ниски. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се повиши.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27 - 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2. 
Над планините облачността ще бъде по-често значителна, с краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър: в масивите в Западна България - от юг-югоизток, в Източна - от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 15°.
В събота ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, не са изключени и изолирани слаби превалявания. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя времето ще бъде предимно слънчево и малко по-топло. В понеделник денят ще започне със слънчево време. С приближаването на студен фронт, в часовете около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Слънчево и горещо ще остане в източните райони.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар