петък, 26 август 2016 г.

ОТ ПОНЕДЕЛНИК ПРЕВАЛЯВАНИЯ С ГРЪМОТЕВИЦИ,СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ТОПЛО

Снимка:Живко Михалев
Днес отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над източните и централни райони от страната, но само на отделни места по Южното Черноморие ще превали за кратко. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 30°, в София около 25°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще има временни увеличения на облачността и по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25 - 27°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 18°, на 2000 метра – около 12°.
И в неделя повече слънце ще има над Западна България, а над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места там са възможни слаби превалявания; вятърът ще е североизточен, слаб до умерен. През първите дни от следващата седмица температурите слабо ще се повишат, но на повече места ще има превалявания, на места и с гръмотевици.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар