събота, 21 май 2016 г.

НА 24 МАЙ НАХЛУВА СТУДЕН ФРОНТ И ДЪЖД,УТРЕ ВАЛЕЖИТЕ СПИРАТ НАВСЯКЪДЕ



Снимка:jivko mihalev

През нощта над по-голямата част от страната ще се задържи облачно, на места с валежи. Утре валежите навсякъде ще спрат, а облачността от северозапад ще намалява и към края на деня над по-голямата част от страната вече ще е слънчево. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 18° и 23°, в София около 19°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.
Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде облачно, по южното крайбрежие преди обяд и със слаби валежи. След обяд над северното крайбрежие облачността ще намалее, а към края на деня и над южното. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури 18° - 20°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините облачността също ще намалее. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°.
В понеделник над западната половина от страната ще преобладава слънчево време, вятърът временно ще се ориентира от югоизток и температурите ще се повишат с още 3 - 4 градуса. Над източните райони вятърът ще остане северен, след обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Във вторник на 24 май от запад на изток ще премине студен фронт и на много места ще превали и прегърми. През нощта срещу сряда, с умерен и силен вятър, от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. В сряда ще бъде ветровито и хладно. Облачността ще е често значителна и на места отново ще превали.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар