събота, 1 февруари 2020 г.

ДО 23 -24 ГРАДУСА ЗАПОЧВА ФЕВРУАРИ,ОТ СРЯДА РЯЗКО ЗАСТУДЯВАНЕ И СНЯГ



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Доста топъл ден ни очаква днес на 2 февруари.За месеца, максималните температури ще са между 22 и 23 градуса.В понеделник и вторник температурите ще останат същите.Това каза синоптикът от НИМХ Красимир Стоев в ефира на "Събуди се" по Нова тв.
Тази сутрин най-студено е в котловините на Югозападна България,температурите са отрицателни-минус 1-минус 2 градуса.Най-топло е в Ахтопол-12 градуса.

В Северозападна България вече започна заоблачаване,като от запад на изток облачността ще се увеличи.Само на отделни места ще превали съвсем слаб дъжд.Днес и утре температурите остават високи.

Утре и във вторник с усилването на югозападния вятър температурите още малко ще се повишат и ще достигат на места до 23-24 градуса.Най-топло ще е във Враца,Ловеч,Габрово,Търново,Плевен и в централната част на Дунавската равнина.

В сряда от северозапад ще нахлуе доста студен въздух,а по-късно през деня и от североизток.Температурите рязко ще се понижат и ще започнат валежи първо от дъжд,а после и от сняг.В Северна България и Предбалкана снежната покривка ще се задържи.

Четвъртък,петък и събота максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.
Най-ниските температури за февруари ще са между минус 5 и минус 10 градуса.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ:
https://vremetoprognoza.blogspot.com/2020/01/8-25.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар