неделя, 27 септември 2015 г.

РЕАЛНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2015

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.bg
През октомври 2015 г. ни очакват максимални температури от 21 до 26 градуса,а най-ниските ще бъдат между минус 3 и 2 градуса.Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната ще е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър. Очаква се месечната сума на валежите през октомври да бъде около нормата.
В началото на първото десетдневие на октомври температурите ще се понижат,ще бъде ветровито.Очакват се и валежи.Към средата на десетдневието,времето ще се изясни,но минималните температури се очаква да паднат чувствително и така ще се образуват първите есенни слани.През втората половина на десетдневието времето ще бъде променливо,без съществени валежи и повече слънчеви часове.
През второто десетдневие на месеца ще се редуват сравнително топли дни и дни,в които ще преминават атмосферни смущения,които ще предизвикат условия за валежи.Дните с валежи се очаква да бъдат 11,14 и 18 октомври.Ще настъпи краткотрайно застудяване,при което на места ще се образуват слани.
През третото десетдневие се очаква понижение на температурите и първия сняг.Този циклон ще трае около 4-5 дни,а максималните температури ще се движат от 4 до 8 градуса.В края на месеца отново ни очаква хубаво време и повишение на температурите.

jivko mihalev
http://vremetoprognoza.blogspot.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар