понеделник, 22 февруари 2016 г.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАРТ 2016 ЩЕ Е НЕСТАБИЛНО С ТЕМПЕРАТУРИ ОТ МИНУС 6 ДО ПЛЮС 23 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev

Очакваните валежи през пролетния месец март ще бъдат около и под нормата.
През месец март най-ниските минимални температури ще бъдат между минус 6 и минус 3, най-високите - между 18 и 23 градуса.
Динамично време през първото десетдневие- ще има усилване на вятъра, влажността ще е висока, на места ще има и превалявания, но предимно слаби и от дъжд. Сняг ще има  в Северна България, но краткотраен и трайна покривка няма да има. В средата на първото десетдневие ще има и краткотрайно застудяване. 
През  второто десетдневие очакваме температурите да бъдат по-ниски от обичайните.  Тогава ще има променливо време. Времето ще бъде по-често облачно, ще има превалявания от дъжд и сняг. Но ще има и  временно затопляне, то ще бъде  през втората половина от десетдневието.
Ще има валежи в началото на третото десетдневие Те ще предизвикат  понижение на температурите,  след този период  ще има условия  за по-сухо и спокойно време.  През третото десетднение ще има повече слънчеви дни и по-малко валежи, свързани с преминаването на атмосферни смущения. Дългосрочната прогноза е за постепенно повишаване на температурите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар