неделя, 6 октомври 2019 г.

КАКВО ЩЕ Е ВРЕМЕТО В СЕДМИЦАТА ОТ 7 ДО 13 ОКТОМВРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Студеният въздух,който се настани над страната ни тези дни ще поддържа максимални температури между 12 и 17 градуса,които са относително ниски спрямо климатичните норми.Днес,7 октомври ще има малко повече слънце до обяд и заоблачаване в следобедните часове.Ще започнат нови превалявания  привечер и през нощта срещу утрешния ден главно в южните райони.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на сугрешния блок на БНТ 1.
Седмицата започва с доста хладно време,дори нетипично за октомври,а от сряда с южен вятър температурите ще се повишат.Дневните температури ще достигат до 18-23 градуса.
Вчера вече в планините падна първия сняг и на Черни връх снежната покривка достигна до 3 см.В планините над 1500 м. тези дни ще има сняг.Втората половина на седмицата ще е с по-високи температури.
Сутрешните температури в сряда,9 октомври ще бъдат доста ниски и отново на места в котловините и низините ще има слана.В четвъртък,10 октомври с усилване на вятъра температурите ще се задържат по-високи,като на места те ще са над 20 градуса,а на отделни места и до 24-25 градуса.Следобед облачността ще се увеличи и в петък отново ще има превалявания.Почивните дни се очаква малко захлаждане,но валежи няма да има.


Няма коментари:

Публикуване на коментар