четвъртък, 31 октомври 2019 г.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ НОЕМВРИ 2019

Стобските пирамиди
снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Днес,температурите сутринта на 1 ноември варират от 3 градуса в североизточните райони до 8-10 градуса в югозападните.Има още райони със слаби валежи.В планините температурите са от минус 5 градуса на връх Мусала до минус 2 градуса на връх Мургаш.През деня ще има слаби превалявания на места.Максималните температури на повечето места ще са между 8 и 13 градуса.Неделя и понеделник,3 и 4 ноември времето ще се затопли.В Източна България и на север от планините чувствително ще се усили южният вятър,който ще се прояви,като фьон.Температурите ще се повишат значително,като на места те ще достигат до 25-27 градуса.Това ще са и най-високите температури за месеца.Това каза синоптикът от НИМХ Красимир Стоев в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.
Ноември ще е доста динамичен месец.От 4 до 10 ноември времето ще е доста топло и сухо.Температурите ще достигат до 25-27 градуса.До 12 ноември съществени валежи от дъжд не се очакват.
Към края на второто десетдневие се очаква застудяване,когато в Предбалкана и по високите полета на Западна България между 18 и 20 ноември дъждът ще преминава в сняг.
През третото десетдневие предстои динамично време с чести валежи.Към 28-30 ноември се очаква застудяване и във Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.
Най-ниските температури през ноември ще са между минус 3 и минус 8 градуса и най-вероятно те ще се реализират през третото десетдневие на месеца,а максималните ще достигнат до 20-25 градуса през първото десетдневие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар