петък, 2 декември 2016 г.

ВРЕМЕТО ЗА УИКЕНДА И НАЧАЛОТО НА НОВАТА СЕДМИЦА

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Днес ще е предимно слънчево. Привечер от югозапад отново ще се заоблачи. Западният вятър ще отслабне – в Дунавската равнина и по Черноморието до умерен. Температурите ще се понижат. Минималните ще са предимно между минус 2° и минус 7°, в отделни котловини до минус 10°, максималните между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за декември. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще е предимно слънчево . Северозападният вятър ще отслабне до умерен. Максималните температури ще са 6° - 8°, температурата на морската вода около 8°. Вълнението на морето ще е 1 - 3 бала. В планините вятърът ще отслабне до умерен, по-откритите високи части и силен от северозапад. Ще е предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 8°.
В неделя и понеделник ще е почти тихо. Ще има разкъсана облачност, на места и до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до около минус 10° - минус 12°, максималните - между 1° и 6°. Във вторник ще духа слаб югозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност. Дневните температури ще се повишат.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар