сряда, 21 декември 2016 г.

МНОГО СТУДЕНА НОВА ГОДИНА БЕЗ СНЯГ НИ ОЧАКВА И СУХА И ТОПЛА КОЛЕДА

снимки:ЖИВКО МИХАЛЕВ

На 30 декември ще е доста по-студено,отколкото е днес на 22 декември.От днес ще става топло и още по-топло и още по-топло на Коледа и денят след празника.За това е виновен циклон,който стои декември над Балканския полуостров.Циклонът не е един е същ.Те са много,но налягането е високо и това е причината за сухото време сега.Все обещаваме сняг,а той не идва,точно заради тези циклони.Това каза климатологът Георги Рачев в ефира на БНТ 1.
На 27-28 декември ще има много малка вероятност за сняг и дъжд.Възможни са поледици.Коледа ще е суха.Температурите ще достигнат 5-6-8 градуса.На 26 декември живакът може да надмине и 10 градуса.Сутрин ще е хладно,но по обед слънчево и топло.
В планините ще е хубаво времето.На 29-ти няма да се образува съществена снежна покривка.Ще бъде сравнително хладно.От 28-ми започва сериозно захлаждане.На Нова година ще има температури под минус 10 градуса рано сутринта на 30 и 31 декември,но без сняг.На 1 януари 2017 ще стане топло през деня,но сутринта ще е доста студено.Това е третата година,в която ще има такъв студ.
Януари ще е малко по-хладен от нормалното и валежите ще са под нормата.Февруари се очакват нормални температури,но малко повече валежи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар