неделя, 18 декември 2016 г.

СЪС СТУДЕНО,НО СЛЪНЧЕВО ВРЕМЕ ЗАПОЧВА СЕДМИЦАТА ОТ 19 ДЕКЕМВРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Днес,19 декември ще е предимно слънчево. На отделни места в низините и около водните басейни видимостта временно ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните – между 2° и 7°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 2°. 
През следващите дни ще бъде сравнително студено, но без съществени валежи. Изолирани слаби превалявания ще има над Източна България, където облачността ще е по-често значителна и ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Над Западна България облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е малка.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар