понеделник, 5 декември 2016 г.

ВРЕМЕТО НА НИКУЛДЕН И ДО 9 ДЕКЕМВРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта ще бъде ясно, а през деня – предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°. В сутрешните часове по поречието на Дунав и на места в котловините видимостта временно ще е намалена от мъгла. През деня ще се появи слаб, в Северна България – до умерен западен-северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 6° и 11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков. 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до умерен западен вятър. Максималните температури ще са от 7° до 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, главно в Стара планина и силен северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.
В сряда вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Ще има по-значителни увеличения на облачността, без валежи. През следващите дни ще бъде предимно слънчево. В четвъртък сутринта ще е почти тихо, и минималните температури ще се понижат, на места в низините видимостта ще е намалена. В петък ще духа слаб до умерен западен вятър ще започне затопляне.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар