понеделник, 19 декември 2016 г.

СТУДЪТ ПРОДЪЛЖАВА И УТРЕ,ЩЕ ПРЕВАЛИ СЛАБ СНЯГ НА МЕСТА



снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През нощта над североизточните райони ще се заоблачи. Утре,20 декември над Източна България облачността ще е значителна, но само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Там ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, в западните райони до незначителна. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 8° и минус 3°, максималните между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за декември. Това съобщи дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще има значителна облачност и в северните райони ще превали слабо - предимно сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се усилва. Максимални температури на въздуха: 3°-5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала и ще се усилва. Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°. 
През следващите дни ще бъде студено, но без съществени валежи. Изолирани слаби превалявания ще има в Източна България, където облачността ще е по-често значителна и ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Над Западна България облачността ще е разкъсана.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар