сряда, 5 август 2020 г.

КАКВО ВРЕМЕ НИ ОЧАКВА ДО КРАЯ НА АВГУСТ

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Днес,6 август,вятърът по Черноморието ще се засили от изток-североизток.Ще вали само в крайните югозападни райони на страната.Температурите ще паднат малко и ще са под 30 градуса.През следващото денонощие времето ще остане ветровито.В Източна България ще е слънчево,с високи температури,но ветровито.Ще се повиши морското вълнение,което днес, ще е 2-3 бала,а утре още малко ще се усили.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.
Утре,7 август и през съботния ден отново в Западна България и в централните райони ще има краткотрайни превалявания.Значителни количества не се очакват.
На 8 август в Дунавската равнина няма да вали,но ще паднат валежи в западната и централната част на Южна България и по Старопланинското било,където ще има и гръмотевични бури следобед.
Тези дни температурите в Западна България ще останат под 30 градуса.Минималните ще са около 15. На изток ще остане слънчево.
От 10 до 20 август ще има много малка вероятност за валежи и доста слънчеви часове и в западната част на страната.Тогава ще се реализират и най-високите очаквани температури за август от 33 до 38 градуса.
Към края на месеца температурите ще започнат бавно да се понижават и ще започнат да ни напомнят за септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар