сряда, 30 септември 2020 г.

ДО 36 ГРАДУСА НИ ОЧАКВАТ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА

Днес,1 октомври над по-голямата част от страната е предимно облачно,но температурите са сравнително високи.Повече слънце сутринта има в южните райони.Това каза синоптикът от НИМХ Мариана Попова в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.Над Северна България ще е с по-голяма облачност и слаби краткотрайни превалявания.Облачността над Южна България ще се разкъсва,а температурите ще са сравнително високи от 19 до 24 градуса.

След това захлаждане през тези дни се очакват доста високи температури.През почивните дни и началото на следващата седмица ще е топло,ще духа силен южен вятър,което ще доведе до летни температури,които на места ще достигат до 35-36 градуса.
На 5 октомври температурите ще достигнат до 32 градуса.
На 2 октомври градусите ще са до 24.На 3-ти леко ще се покачат до 27.На 4-ти ще достигнат до 29.На 6 октомври температурите бавно ще падат,като през деня ще са до 29 градуса.На 7 октомври ще продължат да се ппонижават и ще са около 26.

През първото и второто десетдневие на октомври темературите ще останат все още високи,докато през третото ще се доближат до обичайните за месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар