неделя, 11 октомври 2020 г.

ВРЕМЕТО ДО КРАЯ НА ОКТОМВРИ.СЪЩЕСТВЕНО ЗАСТУДЯВАНЕ СЛЕД 28-МИ

 

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА
Днес,12 октомври ще е малко по-топло от вчера,сутринта има на места мъгли.Следобед ще има слънце и дневните температури ще се повишат от 21 до 26 градуса.Днес, още вечерта започват валежи в цялата страна и утре сутринта ще се събудим с валежи главно в Западна и Централна България,но следобед ще достигнат и източните райони.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на БНТ 1.

Вятърът от юг и след това и от северозапад утре ще се усили.Ще има значителни валежи в Югозаадна България,южните райони на Родопите и по Старопланинското било,но утре до вечерта ще има валежи и на изток.

Вторник,13 октомври,количествата на валежите в Югозападна България и в южните райони на Родопите ще са между 25 и 50 л. на кв.м,а в отделни райони там и ще ги надхвърлят.Възможно е да се активизират и свлачища.С понижението на температурите ще завали сняг на Мусала.Във високите части на планините от около 1800 м дъждът ще преминава в сняг.В ниските части на страната до края на октомври сняг не се очаква.В източните райони валежите ще са по-малко,но в следобедните часове може да са придружени и от гръмотевици.

На 13 октомври температурите ще се понижават,но за кратко и отново ще се повишават до края на седмицата,когато се очаква ново смущение.

Утре,ще ни се стори,че дори зимата идва.В Западна България температурите ще са около 15-16 градуса,но много бързо облачността през нощта ще намалее и в сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и температурите навсякъде ще надхвърлят 20 градуса,до 25-26.

Към края на седмицата и по-скоро в събота от запад на изток в страната ще превали,температурите ще се понижат,но за кратко.Новата седмица ще започне с повишение на температурите.

До края на октомври и по-скоро последното десетдневие по-съществено застудяване ще има след 28-ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар