неделя, 28 февруари 2021 г.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАРТ


 През следващите дни ще усетим малко завръщане към зимата.

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА

 Днес,1 март температурите ще се понижат.Студът ще нахлуе от североизток,валежите ще са прекалено малко и от дъжд.Сняг ще вали по високите части на планините и в Предбалкана,но количествата няма да са съществени.Тази обстановка бързо ще отшуми и предстои затопляне на 3 март,което ще започне от югозапад.В планините е възможно да има мъгла.На връх Шипка сутринта ще е хладно,с температури около нулата,но и там ще се затопли,като градусите през деня ще достигнат до 8-10 над нулата.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.

В края на седмицата отново ще има понижение на температурите със вятър от северозапад и от североизток последствие.Отначало валежите ще са от дъжд,но в резултат на застудяването в Северна България и Предбалкана и във високите котловинни полета ще преминават във сняг.Съществени валежи от сняг не се очакват.

На 3 и 4 март ще има температури над 15 градуса.В края на седмицата отново със студено нахлуване от север-североизток,включително и от северозапад,много бързо температурите ще се понижат.Очакват се повече валежи на 7 март.

Второто десетдневие на март времето ще остане динамично,с температури близки до нормалното.Ще има чести превалявания повече от дъжд.

През втората половина на третото десетдневие ще е предимно слънчево и със високи температури.Ще изпратим март с топло време.


Няма коментари:

Публикуване на коментар