четвъртък, 5 ноември 2015 г.

ОЧЕРТАВА СЕ ТОПЛА ЗИМА И НОЕМВРИ ОСТАВА БЕЗ СЪЩЕСТВЕН СНЯГ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Следващата седмица ни очакват много прилични температури,това каза доц. Георги Рачев,климатолог,преподавател в Софийския университет в сутрешния блок на БНТ.Отново ще е топло и през следващата трета седмица от края на октомври и началото на ноември месец и времето ще остане почти същото.
Захлаждане се очаква утре,но то няма да е толкова съществено,то ще бъде между 5 и 7 градуса.Температурите утре ще бъдат до 13-15 градуса.Малко по-хладно ще бъде в Североизточна България.Като цяло времето остава топло,особено в обедните часове и ще е доста сухо за сезона.
Първият сняг няма да е скоро.Към 22 и 29 ноември няма да има сняг,въпреки по-ранната прогноза,която бе направена точно за тези дати.Евентуално към 18-19 ноември някоя снежинка може да прехвърчи,тогава ще бъде и евентуално и първия валеж от дъжд и в зависимост от надморската височина и сняг.Съществена снежна покривка до края на ноември не се очаква.
В планините също ще остане топло.Снежна покривка и там няма да се образува и скиорите ще трябва да изчакат.За студетнтския празник 8 декември също няма да има достатъчно сняг за ски.
Засега се очертава зимата да бъде малко по-топла и с под нормални валежи.Остава топло и сухо и на Балканите.Източник:БНТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар