вторник, 17 ноември 2015 г.

ПРОМЕНЛИВА ОБЛАЧНОСТ С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 21 ГРАДУСА НА 18 НОЕМВРИ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес облачността ще е променлива, а през деня често намаляваща до слънчево. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър, който през деня в западните райони от страната ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са от 2° до 7°, а максималните ще са между 17° и 22°. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
По Черноморието ще е предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода ще е 13-15°. Вълнение морето 1-2 бала. Над планините облачността ще е променлива. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 5°.
През нощта срещу четвъртък вятърът от северозапад ще се усили. През деня ще бъде предимно слънчево; до около обяд ще е и ветровито, след това вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са по-високи, дневните - съвсем слабо ще се понижат. В петък сутринта ще е по-хладно, но вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще се усили и бързо ще се затопли. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока. В събота ще продължи да духа слаб до умерен, в Източна България - временно до силен югозападен вятър. Ще преобладава облачно време, почти без валежи, все още топло.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар