понеделник, 13 февруари 2017 г.

ТРАЙНО ЗАТОПЛЯНЕ НИ ОЧАКВА ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Сравнително трайно затопляне ни очаква до края на месеца и тези нормални за края на февруари температури,ще ни се сторят доста високи.Това каза климатологът Георги Рачев в ефира на БНТ 1.На 18 и 19 февруари времето малко ще се развали,ще има дъждове.Днес,14 февруари ще е прекрасно.Очаква ни един широк диапазон от температури-сутрин хладно с минус 2-плюс 2 градуса,по обед 7-8,на някои места и до 10,а в Пловдив над 10.Слабо захлаждане ще има в неделя на 19-ти с валежи,а следващите по-съществени валежи ще са на 26-ти,27-ми.
От понеделник,20 февруари,антициклонът "Ерика" ще определя времето над Балканския полуостров.Ще има мъгли.Като цяло времето ще е хубаво,с изключение на 26-ти и 27-ми,когато ще има повече валежи и евентуално снеговалежи в ниските части на страната.На височина до 500 м. валежите ще са смесени от дъжд и сняг,а във високите планини над 1000 м. от сняг.Но този продължителен студ със задържане на много сняг бавно си отива и вече няма да го има.Вървим към пролетта.На 21 февруари обедните температури ще достигнат 12 градуса,а на някои места и по-високи.
През март ще се редуват топло и студено време,валежи от дъжд и сняг,но валежи от сняг в няколко последователни дни вече няма да има.Март месец ще е в температурно отношение такъв,какъвто го познаваме от последните години,с нормални температури.Малко по-топло ще е над Европа с половин до един градус.В България се очакват малко повече валежи,с нормални температури.Времето,като цяло ще е по-влажно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар