четвъртък, 9 февруари 2017 г.

И УТРЕ СНЯГ В СЕВЕРНА И ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ,УИКЕНДА ОЩЕ ПО-СТУДЕНО



снимка и видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър и с него понижението на температурите ще продължи. Това съобщи Мартин Славчев – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Утре на места в Северна и Източна България ще превалява слаб сняг. Минималните температури, в повечето места, ще са между минус 5° и 0°. Максималните ще са предимно между минус 3 и 2°, по-високи в Югозападна България, където облачността временно ще се разкъса и намалее. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще остане без промяна.
По Черноморието ще бъде прeдимно облачно, но ще се задържи почти без валежи. Само в крайните южни райони е възможно да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2 и 5°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 4 - 5°.
Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.
През почивните дни със североизточен, в източните райони - северен вятър, понижението на температурите ще продължи. На отделни места, главно в Северна и Източна България, ще превалява съвсем слаб сняг. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има през втория ден над Южна България. В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне. Над много райони облачността временно ще намалее до слънчево. Сутрин ще е доста студено, а дневните температури ще са в широки граници - най-ниски, около минус 5° в североизточните райони, а най-топло - на югозапад - до 6°-7° над нулата.Източник:ИА "Фокус". видео:ЖИВКО МИХАЛЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар