понеделник, 20 февруари 2017 г.

УТРЕ ДНЕВНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ЩЕ СЕ ПОВИШАТ

снимка:ЖИВКО МИХАЛЕВ
Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня вече ще е по-ниско от средното за февруари. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Утре,21 февруари до обяд ще бъде слънчево. Около пладне от северозапад ще започне увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Северна България – и временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат, максималните ще са между 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков. 
Над Черноморието до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде от 1 бал в заливите на юг, до 3 бала по носовете на север.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по -късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6-7°, на 2000 метра – около минус 1°.
През следващите три дни ще бъде доста ветровито, вятърът отначало ще е северозападен, после ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите бързо и чувствително ще се повишат. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има в четвъртък.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар