петък, 25 декември 2015 г.

УИКЕНДА ТОПЛО С ТЕМПЕРАТУРИ ДО 13°,ПОНЕДЕЛНИК ДО 17°,ОТ ВТОРНИК ЗАСТУДЯВАНЕ

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места в равнините ще се образува краткотрайна мъгла. Максимални температури - между 8° и 13°.
Такава е прогнозата за времето съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд все още ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха, и на морската вода 9-11°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. 
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 2°. В неделя ще е почти тихо и предимно слънчево, а дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Сутринта на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. В понеделник за кратко вятърът от запад-северозапад ще се усили. Ще има разкъсана висока и средна облачност, все още до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 0° и 5°, максималните – между 12° и 17°. Привечер и през нощта срещу вторник, с ориентиране на вятъра от североизток, ще започне да застудява. Облачността ще се увеличава и във вторник над страната ще бъде предимно облачно. В отделни райони ще превали дъжд, в планините – сняг. Минимални температури – между 0° и 5°, максимални – предимно между 4° и 9°.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар