неделя, 27 декември 2015 г.

НОВАТА СЕДМИЦА ЗАПОЧВА СЪС СЛЪНЧЕВО ВРЕМЕ,ОТ СРЯДА СТУД

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com
Днес времето над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. В Югозападна България, където ще остане тихо, на отделни места в котловините и около реките ще има мъгли, които в следобедните часове ще се разсеят. Ще бъде все още топло за края на декември с максимални температури между 11° и 16°, в местата с по-трайна мъгла по-ниски. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще се появи слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 6°.
През следващите дни ще настъпи рязко застудяване. Температурите в страната ще се понижат бързо и значително. Още през нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от североизток и ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд; до обяд - в Североизточна България, а по-късно през деня и вечерта и в останалата част от страната. Дневните температури ще се понижат, но все още ще са положителни. През нощта срещу сряда и в сряда с умерен, по морския бряг силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - минималните в цялата страна ще са отрицателни, а максималните ще са между минус 3° и 2°. Облачността над страната ще е предимно значителна, на места ще превали слаб сняг. В четвъртък ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността, почти без валежи. Ще остане ветровито, застудяването ще продължи, и дневните температури в цялата страна ще са под 0°. В новогодишната нощ ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. В Източна България вятърът ще е умерен, по Черноморието до силен от север-североизток.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар