четвъртък, 14 януари 2016 г.

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ СНЯГ,ДНЕС ДО 11 ГРАДУСА

Снимка:jivko mihalev
vremetoprognoza.blogspot.com

 Днес ще има значителна облачност, дъжд ще завали отначало в Западна България, а до вечерта и на места в централните райони на страната. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик.
В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България и на места северно от планините - умерен до силен от юг-югозапад. Температурите ще са все още сравнително високи, максималните ще са между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°. Атмосферното налягане ще се понижава. 
Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 11°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала и ще се усилва. Температурата на морската вода е 8°.
Над планините ще е облачно и главно в масивите от западната половина на страната ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите части – бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.
През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. От северозапад ще нахлува студен въздух и в Северозападна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг. В събота и неделя валежите ще продължат, ще са значителни по количество. В по-голямата част от Северна и в Западна България ще вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще бъде ветровито и ще има условия за преспи и навявания. В югоизточната част от страната температурите ще се задържат положителни и там ще продължи да вали дъжд. През нощта срещу понеделник студеният въздух ще обхване цялата страна и навсякъде валежите вече ще са от сняг. В понеделник ще е доста студено, ветровито и предимно облачно. Все още ще превалява сняг, но по-слабо и в процес на спиране.Източник:ИА "Фокус".

Няма коментари:

Публикуване на коментар